Where to: Heerlijk (halal) eten in Rotterdam

dinsdag, december 06, 2016

Het was niet altijd zo makkelijk als nu om lekker halal te kunnen eten in Nederland. Buiten de deur halal eten was al heel snel een broodje döner of een kapsalon eten bij de Turk. Halal restaurants waren er wel, maar niet altijd even betaalbaar. Gelukkig is die grauwe periode voorbij en hebben we nu een heleboel opties! Ik zet daarom voor jullie de 10 plekken waar je het lekkerst halal kunt eten op een rij, voor ieder wat wils!




WOW burger & fried chicken

Waar is het?
Zuidplein 96
3083CW, Rotterdam

Wat kun je er eten?
Je kunt hier verschillende soorten burgers, wraps en stukjes kip bestellen (hotwings, crispy strips etc). Een menu is inclusief frietjes en een drankje. Ook verkopen ze er milkshake's en ijsjes.

Wat kost het?
De prijzen voor de menu's liggen rond de €7,- per persoon.
Bekijk hier het menu.

Aanrader:
Cheeseburger.
Spicy Chickenburger.
Chicken crisps.

Waarom zou je hier eten?
Heerlijke plek als je trek hebt in fastfood dat niet echt fastfood is. Volgens de website is WOW-burger Eerlijk&Heerlijk, wat betekent dat het voedsel biologisch is en dit vinden wij toch wel erg belangrijk. Ze verkopen hier werkelijk waar heerlijke burgers en wraps, en als je er gaat eten raad ik je zeker de chicken crisps aan, die zijn namelijk overheerlijk! Wow is een heerlijke snelle afsluiting van je middagje shoppen op Zuidplein.


     


Sultan Ahmet Restaurant

Waar is het?
Laan op Zuid 978
3071AC, Rotterdam

Wat kun je er eten?
Verschillende Turkse gerechten, denk hierbij aan schotels met vlees/kip met rijst/patat en wat groenten.

Wat kost het?
Wijzelf komen bijna altijd uit op ongeveer €17,- per persoon, inclusief drankjes.
Bekijk hier het menu.

Aanrader:
Tavuk Sis (schotel).
Kommetje linzensoep (mercimek corbasi) en een mix mezze schaal voor 2 personen (zelf kiezen uit verschillende koude voorgerechten).

Waarom zou je hier eten?
Dit is een van mijn favoriete Turkse restaurants in Nederland. Ze hebben er heerlijk eten en het ziet er van binnen prachtig uit, wat betekent dat je er zowel heerlijk je buikje kunt vullen en ook nog eens naar huis gaat met prachtige foto's van je avondje weg. In de zomer (volgens mij ook in de winter, maar dan is het voor mij te koud) kun je lekker eten op het aardig grote terras voor de deur. Gezellig kletsen met je vriendinnen terwijl je geniet van een theetje op de bekendste laan van Zuid.
Wil je in het weekend rond 6 uur (spitsuur voor restaurantjes) bij Sultan Ahmet gaan eten raad ik je aan van tevoren een tafeltje voor je gezelschap te reserveren, ze zitten namelijk erg vaak vol. Helaas is het mij vaker gebeurd dat we naar binnenliepen en teleurgesteld een ander restaurant moesten zoeken: het restaurant zat namelijk helemaal vol tot 8 uur! Reserveren kan hier (onderaan de pagina) of telefonisch (010 766 00 06)


      


Beymen Restaurant

Waar is het?
Zuidplein 116
3083CX, Rotterdam

Wat kun je er eten?
Verschillende Turkse gerechten, denk hierbij aan schotels met vlees/kip met rijst/patat en wat salade.

Wat kost het?
Wijzelf komen bijna altijd uit op ongeveer €17,- per persoon, inclusief drankjes.
Op hun eigen website onder het kopje 'gerechten' kan je de gerechten en de bijbehorende prijs vinden.

Aanrader:
Yogurtlu Kebap (schotel).
Beyti (schotel).
Adana Kebap (schotel).


Waarom zou je hier eten?

Na een lekker dagje shoppen op Zuidplein is dit een heerlijke plek om lekker goed te eten als je niet in de mood bent voor fast food. Er heerst een warme sfeer, je kunt lekker kletsen met je shopbuddy terwijl je op je eten wacht. Ook hebben ze hier lekkere toetjes, en een apart 'lounge'-gedeelte op de bovenverdieping. Je hebt hier de mogelijkheid om een waterpijp te bestellen, maar mocht je dit niet willen kun je ook altijd een drankje en een lekker toetje nemen (soooo me). Doe dit dan wel buiten op het balkonterras, mocht je gezelschap geen waterpijp roken kan de rook binnen in het lounge-gedeelte een beetje lastig zijn om toch van je avond te genieten. 
Ook goed om te weten: de keuken is tot lekker laat open, wat het ideaal maakt als laat klaar bent met werken en je graag alsnog uitgebreid wilt eten en genieten van je avond.


       


Kösk Restaurant

Waar is het?
Kievitslaan 31
3016CG, Rotterdam

Wat kun je er eten?
Verschillende Turkse gerechten, denk hierbij aan schotels met vlees/kip met rijst/patat en wat groenten.

Wat kost het?
Wijzelf komen bijna altijd uit op ongeveer €15,- per persoon, inclusief drankjes.

Aanrader:
Adana kebab schotel.
Kommetje linzensoep (mercimek corbasi) en etli ekmek.

Waarom zou je hier eten?
Voor heerlijke Turkse gerechten met een warme sfeer moet je zeker bij Kösk zijn. Het restaurant is lekker knus en heeft een gezellig uitzicht op een stukje van het park bij de Euromast.
Om de avond af te sluiten kun je na het eten nog een heerlijke wandeling in dit prachtige park maken. In de zomer kun je ook nog een drankje na doen op het terras buiten, dat prachtig aan het water ligt.



Madrid Visspecialiteiten

Waar is het? 
Beijerlandselaan 114A
3047EN, Rotterdam

Wat kun je er eten? 
Verschillende gerechten met vis. Denk hierbij aan gebakken vis, visschotels met rijst/patat. Zit er iemand in je gezelschap die niet van vis houdt? Niet getreurd, ze verkopen ook gerechten waar geen vis in zit (alhoewel hier vanzelfsprekend niet veel variatie in zit). 

Wat kost het? 
Ongeveer 8 euro per persoon, inclusief drankjes.

Aanrader:
Gebakken surimi garnalen en gegrilde zalmfilet.
Krijg je visite? Schotel voor 10 personen met gebakken vis zal je gasten zeker tevreden houden!

Waarom zou je hier eten? 
Het restaurant is niet zo groot en merendeels bedoeld om je eten af te halen, maar de vis is hier zó lekker dat wij er ook weleens voor gaan zitten. Ze hebben heerlijke kruiden die ze over de gebakken vis strooien. Wij krijgen er in ieder geval geen genoeg van.




WOK4ALL

Waar is het?
Groene Hilledijk 180A
3074AA, Rotterdam

Wat kun je er eten?
Wokgerechten, groenten met rijst of noodles en eventueel kip, rund of vis.

Wat kost het?
Voor een medium portie inclusief drankje betaal je rond de 7 euro.

Aanrader:
Bruine rijst met Royal Bangkok en Pattaya (mix) saus.

Waarom zou je hier eten?
Ze hebben hier heerlijke woksauzen en het wokgerecht met bruine rijst is echt een aanrader. De selectie wat betreft groenten is niet zo groot, maar naar mijn mening zitten de lekkerste groenten er toch wel bij. Je kunt er goed zitten, er is meestal wel genoeg plek en je voelt je absoluut niet opgejaagd. Mijn favoriete sauzen zijn toch wel Pattaya en Royal Bangkok, deze neem ik dan ook regelmatig (aanrader!). Ook kun je naast je 'hoofdgerecht' lekkere bijgerechtjes bij nemen zoals mini-loempia's of gebakken garnalen (yummie!).




Happy Italy 

Waar is het?
Binnenrotte 102
3011HC, Rotterdam

Cor Kieboomplein 120
3077MK, Rotterdam                     LET OP: PIN ONLY!

Bergweg 335
3037EP, Rotterdam                       LET OP: PIN ONLY!


Wat kun je er eten?
Italiaans. Pizza, pasta, salade's en voor de lunch zijn er ook broodjes verkrijgbaar. 

LET OP: Happy Italy serveert geen halal vlees en kip. Wil je je maaltijd halal houden? Neem een vegetarische pizza/pasta/salade/broodje of hou het bij vis.

Wat kost het?
Heel erg budgetproof, als je een beetje op de centjes let kun je er al voor 7 euro (inclusief drankje!) heerlijk eten.

Aanrader:
Salade Marinara.
Pasta penne del Padrone.
Pasta penne Pomodoro Secchi.

Waarom zou je hier eten?
Happy Italy is dé snelle Italiaan van Rotterdam. Je kunt er heerlijk (snel) en goedkoop eten voor je een filmpje pakt (locatie Cor Kieboomplein is precies naast Pathé de Kuip). Of gewoon omdat je trek hebt in Italiaans. Of omdat je geen trek hebt in burgers en patat, maar je portemonnee Sultan Ahmet momenteel niet aankan. Of omdat je geen zin hebt om te koken maar toch niet teveel wilt uitgeven. Of omdat je zó een honger hebt dat je niet langer dan 10 minuten op je eten kunt wachten. Zoals je leest zijn er genoeg 'redenen' om lekker naar Happy Italy te gaan. Let er wel op dat er ook bij Happy Italy zoiets als spitsuur bestaat - file (een rij) voor de ingang van het restaurant rond een uur of zes is eerder regel dan uitzondering. Je kunt ook niet reserveren voor minder dan 10 personen, dus wil je bij Happy Italy eten, maar heb je geen zin om in de kou in de rij te staan? Vermijd het spitsuur en ga iets eerder (of iets later) eten. De rij duurt overigens niet zó lang, maargoed ik hou er in ieder geval niet van om in de kou buiten te wachten. Dat is dan weer mijn ding. We still be lovin' Happy Italy though.

   


   



Verhage (filiaal Vuurplaat)

Waar is het?
Vuurplaat 469
3071AR, Rotterdam

Wat kun je er eten?
Een ouderwetse snackbar, met de sfeer van een 'net' restaurant.

LET OP: Verhage serveert niet uitsluitend halal voedsel (alleen halal kip), tevens serveren niet alle filialen van Verhage halal kip. De twee filialen van Verhage waarvan ik weet dat ze halal kip serveren zijn Verhage Vuurplaat, en Verhage Nesselande (bij het strand van Nesselande). 

Wat kost het?
Voor en menu (burger, friet/wedges, salade) en een drankje betalen wij rond de 9 euro per persoon.

Aanrader:
Kipfiletburger(menu).
Tonijnsalade.

Waarom zou je hier eten?
Verhage is een ouderwets gezellige snackbar, maar dan (een heel) stuk groter. Je krijgt je eten geserveerd op een bord en kunt na afloop nog genieten van een heerlijk kopje koffie en appeltaart, als je daar tenminste nog plek voor hebt. Verhage is ook een gezellige plek om even een kopje koffie, warme chocomel met slagroom (wintertijden) of een ijsje (zomertijden) met je vriendinnen te nemen om even bij te kletsen. In de zomer kun je ook heerlijk op het terras buiten voor de deur een hapje eten of drinken.

   



You Might Also Like

1 comments

  1. BetMGM New Jersey Casino & Promo Code - JTMHub
    If your first online bet at BetMGM is a horse 의왕 출장안마 race wager, you can make an online wager 양산 출장샵 at least $10 to get 사천 출장마사지 the bet back in 과천 출장마사지 the 경주 출장마사지 moneyline.

    BeantwoordenVerwijderen

Popular Posts

Like us on Facebook

Contact

Do you have a question, a suggestion or do you just want to say hello? You can always hit me up by sending me an e-mail to:
sarsoera.s@gmail.com
♥♥♥
"Don't ever let the fear of striking out keep you from playing the game."
- A Cinderella Story
(2004)

Subscribe