5 originele cadeautips

zondag, oktober 02, 2016

Als er iets is wat ik heel moeilijk vind dan is het wel cadeaushoppen. Je wilt natuurlijk niet komen aanzetten met iets waar de jarige, de afgestudeerde, het bruidspaar of de mamma van een newborn totaal niet op staat te wachten. Of iets wat misschien nog wel erger is: de 100e zijn die komt aanzetten met een cadeaubon van de H&M. Lekker origineel, daar zal de cadeau-ontvanger je levenslang mee herinneren. Ahum. 


Om jullie een beetje op weg te helpen met het vinden van het perfecte cadeau heb ik een lijstje gemaakt met originele cadeautjes waarvan ik in ieder geval blij zou zijn om ze in ontvangst te nemen. 


Een (gepersonaliseerde) mok
Iedereen heeft een mok nodig. Een lekker grote mok die je vol kan gieten met koffie (of thee, voor de nonkoffiedrinkers) en waarmee je heerlijk op de bank kan ploffen. Hoe leuk zou het zijn als jij nou net degene bent die jouw vriend(in) zijn of haar lievelingsmok cadeau hebt gedaan. De mok waar ze elke dag uit drinken, de mok die hun handen lekker warm houden tijdens koude winterdagen. Ik denk dat jullie wel een beetje doorhebben hoe erg mijn obsessie voor mokken is. Lekker grote XXL mokken zijn dan ook het fijnst. Als je mok-ontvanger een beetje kent weet je wel wat hij of zij leuk vind. Mokken zijn er in alle kleuren en maten, voor ieder wat wils. Het leukst is natuurlijk om een gepersonaliseerde mok cadeau te doen. Dit kan op vele verschillende manieren, en bij vele webshops.  Hieronder zet ik een paar leuke webshops waar je leuke mokken kunt laten personaliseren:

Blond Amsterdam
Bij de webshop van Blond Amsterdam kun je alles laten personaliseren voor meer €4,50 extra. Super idee om iemand een geheel unieke mok, bord, thee- en suikerpot of iets anders leuks uit hun webshop cadeau te doen (hier te bestellen). Hieronder plaats ik een aantal foto's die ik op Google heb gevonden.



Gepersonaliseerde Starbucks Reisbeker
Bij deze webshop kun je een Starbucks reisbeker laten personaliseren naar jouw smaak. Je kan uit verschillende kleuren kiezen, en daarbij een naam of koosnaampje opgeven die ook op de mok wordt bedrukt (hier te bestellen). 

WrittenWoods
WrittenWoods is een leuke webshop die ik onlangs heb ontdekt op Instagram. Ze graveren alle soorten hout met leuke plaatjes en tekstjes, heel leuk voor iemand die al op zichzelf woont of al bezig is met hun uitzet. Zo'n leuke houten snijplank kan je natuurlijk ook altijd als decoratie ophangen in je kamer. Very adorable. Verschillende modellen en alle info over het bestellen is te vinden op instagram: @writtenwoods.



Een canvasdoek
Een leuk idee om cadeau te doen is een canvasdoek. Je kunt er van alles op laten drukken, van foto tot plaatje tot quote. De ontvanger kan hem dan mooi ophangen op een speciaal plekje, en aan jou denken als hij of zij ernaar kijkt. Hieronder een foto van een canvasdoek die ik mijn lieve moeder cadeau heb gedaan (hier besteld).



Geld
Ik weet wat je nu denkt: geld is helemaal niet origineel. Dat klopt, maar elk idee kan je zo origineel maken als je maar wilt! Veel mensen hebben het niet zo breed en ontvangen het liefst geld op een speciale gelegenheid. Jij weet precies in welk schuitje jouw goede vriend of vriendin zit en weet dat hij of zij het liefst geld ontvangt. Hierbij een aantal ideetjes om op een hele leuke manier geld te geven:
- Vul een leuke voorraadpot met snoepjes en verstop ertussen het geld;
- Een glazen fotolijst waarin je een papiertje stopt waarop staat geschreven: "In case of an emergency, break glass" en dan natuurlijk het geld zichtbaar in het fotolijstje;
- Een (ouderwets) fotoalbum met in plaats van foto's papiergeld. Eventueel kun je er ook foto's of kaartjes met leuke teksten in stoppen. Vaak zijn die fotoalbums te vullen met nogal veel foto's, als je dat wilt vullen met geld kan het bedrag aardig oplopen;
- Versier een leuke spaarpot en stop er alvast wat geld in.




Pakketjes
Lijken meerdere bovenstaande cadeau's je perfect voor iemand die je goed kent? Je kunt ze namelijk allemaal combineren in een persoonlijk pakketje. Een mand of mooie opbergdoos (te vinden bij de IKEA) vol met spulletjes waarvan je weet dat de ontvanger er helemaal gek op is. Een paar voorbeelden die je in het mandje kunt stoppen zijn: favo douchegel, scrubje, parfum, een leuk sieraad, make-up, handdoek/badjas met naam erop (de handdoek met naam erop is onder andere hier te bestellen: http://www.yoursurprise.nl/textiel-bedrukken/badtextiel/handdoekken/handdoek-met-naam?artikelcode=347007), favo snoep en/of chocola en (eigenlijk niet te missen) een 'reasons'-boekje. Dat is een boekje waarin je de redenen beschrijft waarom je van iemand houdt of om iemand geeft. Een hele getalenteerde fotografe, Fatima Zohra, drukt deze boekjes naar eigen ontwerp. Een echte aanrader (hier te bestellen)! Verder kan je er natuurlijk in stoppen wat je maar wil, alles waarvan je maar weet dat de ontvanger er blij van wordt! Om het pakketje er mooier uit te laten zien kun je een bepaalde kleur aanhouden, of een bepaald thema. Wat het mooiste is aan deze optie is dat je het makkelijk kan aanpassen aan je budget. Je kunt het zo goedkoop of zo duur maken als je maar wilt!


Liefs, Sarsoera




You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Contact

Do you have a question, a suggestion or do you just want to say hello? You can always hit me up by sending me an e-mail to:
sarsoera.s@gmail.com
♥♥♥
"Don't ever let the fear of striking out keep you from playing the game."
- A Cinderella Story
(2004)

Subscribe